Felvette a versenyt a Ferencváros a sokkal esélyesebb Maccabi Tel-Aviv ellen, vezetett is sokáig, ám a végén rendkívül peches gólt kapva döntetlenről várhatja a visszavágót. 

Európa-liga selejtező, első kör, első mérkőzés
Ferencváros-Maccabi Tel-Aviv (izraeli) 1-1 (0-0)
Groupama Arena, 14.127  néző. Vezeti: Ricardo De Burgos (Diego Barbero Sevilla, Jon Nunez Fernandez – mind spanyol)

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Frimpong, Botka – Szpirovszki, Gorriaran – Varga R. (Petriak 76.), Lanzafame (Lanzafame 75.), Bőle – Finnbogason (Böde 80.)

Maccabi: Rajkovics – Dasa, Tibi, Jair, Saborit – Micha, Peretz, Golasa (Atar 64.), Rikan (Yeini 85.) – Schoenfeld, Kjartansson (Atzili 79.)

Gólszerző: Szpirovszki (64.) ill. Atar (90+1.)
Sárga lapok: Golasa (36.), Atar (90.) ill. Finnbogason (67.), Böde (85.)

Pech, jobban játszott, győzelmet érdemelt a Fradi. Mindenesetre bizakodásra ad okot ez a teljesítmény. 

90+1.’ Elképesztően peches gólt kaptunk a négyperces hosszabbítás felmutatását követően. Atar váratlanul lőtt kapura 22 méterről, a labda a kiforduló Blazicon megpattant, s a kapuban kötött ki. 1-1.

90.’ Sárga Atarnak Böde felrúgásáért.

88.’ Bőle hibázott, a labda Micha elé krült, de Lovrencsics szögletre fejelte lövését.

85.’ Yeini be, Rikan le, több csere nem lesz ma már.

85.’ Böde kap sárgát. Hát, korábban kellett volna a spanyolnak amúgy keményebbnek lennie, nem most…

80.’ Az utolsó Fradi-csere: Böde Dániel érkezik Finnbogason helyére.

79.’ Atzili lép pályára Kjartansson helyett.

78.’ Gorriaran kiváló szólóval szédítette meg a Maccabi védelmét, majd nagy lehetőséget vétett el az oldalhálóba bombázva.

76.’ Az újonc Petriak érkezik Varga Roland helyére.

75.’ Lanzafamét váltja Leandro sérülés miatt.

74.’ Atar erős lövését védi Dibusz.

67.’ Besárgult Finnbogason.

64.’ Izraeli csere. Golasa le, Atar be. Jó edzői húzás.

61.’ A szabadrúgást követő kavaródásból Szpirovszki elé került a labda, amit kapásból rálőtt, Rajkovics nem tudott hárítani, csak beleütni, így vezet a Ferencváros. Ez igen, 1-0!

59.’ A sárga lapos Golasav követett el durva szabálytalanságot Lanzafaméval szemben, de jól fetrengett a földön, hiszen megúszta a kiállítást.

54.’ Schoenfeld adott középre laposan, Rikan érkezett a labdára a tizenhatos előterében és kapásból ballal nagyon kevéssel lőtt el a jobb kapufa mellett. Ezt megúsztuk!

50.’ Varga Roland ívelt a védők mögé középről, jó 35 méterről egy szabadrúgást, melyre Lanzafame érkezett és fejelt Rajkovics kezébe. Nagy lehetőség volt!

49.’ Szpirovszki lépett be a Fradi térfelének közepéről a játékba. Társai kiválóan futottak fel, a jobb szélen ketten is üresen, ám külsős átadás a Maccabi védelmében elakadt.

45+1. Vége az első felvonásnak. Kiegyenlített, taktikus küzdelem zajlott a pályán a két azonos erősségű csapat között, helyzetek nélkül.

36.’ Eyal Golasa sárgult be.

30.’ Továbbra is hasonló a játék képe, mint korábban. Egy-egy kósza távoli próbálkozás, taktikai szabálytalanságok, amik jellemzik az összecsapást.

15.’ Lepergett az első negyed óra. Komoly helyzet nem alakult még ki, de egy jobbról érkező ferencvárosi beadást majdnem a saját kapujukba továbbítottak a vendégek. Talán a Fradi aktívabb, a Maccabi olykor feltűnően húzza az időt a játékmegszakításoknál.