Lepergett az NB I első köre, így itt az ideje, hogy az első blokk első elemzését is elvégezzük. A következő kimutatás az NB I 171 góljának időbeli megoszlását hivatott boncolgatni negyedórás periódusokban. 

1.-15. perc

A 171 találatból az első negyed órában 18 darab esett, ami a teljes szám 10,53 százalékát jelenti. Négy csapat is elmondhatja magáról, hogy ebben az időszakban még nem sikerült betalálnia. Ilyen a Diósgyőr, a Haladás, a Budapest Honvéd és a Videoton. Hárman éppen ellenkezőleg állnak, nem kaptak gólt ezen szakaszában mérkőzéseiknek. A Ferencváros, a Budapest Honvéd és a Kisvárda is falat húzott kapuja elé.

Jól kivehető az előbbiekből, hogy a Budapest Honvéd 11 mérkőzésén az első 15 percben még egyetlen gól sem született. A legtöbb találat a Mezőkövesd meccsein született ebben a tekintetben, hét is, öt-kettes megoszlással. A Mezőkövesd egyébként a legtöbb találatot is jegyzi az öttel, második a Fradi néggyel, harmadik az MTK hárommal. Kirívóan gyengén kezdte meccseit a Diósgyőr. A kiesés ellen menekülő borsodiak 0-5-ös mutatóval állnak.

16.-30. perc

A legaktívabb időszak. A gólok 19,3 százaléka, azaz 33 is ebben az intervallumban került a kapukba. A legtöbbet, hatot a Videoton lőtt, míg a Paks néggyel a második. A DVTK ekkor sem tudott a kapuba találni, így az első harminc percben még egyetlen gólja sincs. Ez az időszak kritikus a Paks és a Haladás számára. Előbbi hiába talált be négyszer, kapitulált ötször, ahogy a vasiak is. A kisvárdai négy kapott gól sem megsüvegelendő. Dicséretes azonban az MTK ezen szakasza, hiszen a kék-fehérek nullán tartották riválisaikat. A legkevesebb gól, kettő a Diósgyőr, a legtöbb, kilenc a Paks neve mellett olvasható.

31.-45. perc

A gólok 13,45 százaléka, azaz 23 ebben a szakaszban volt látható. A Diósgyőr az előző két rossz szektort kijavítva 4-0-s mérleggel abszolút első. Nem panaszkodhat 2-0-val a Paks sem. A Videoton négy, a Fradi három gólt lőtt, három illetve kettő kapott társaságában. Az MTK hat találatot volt kénytelen elkönyvelnie három lőtt társaságában, míg a Kisvárda mindössze egy lőtt mellett négyet is kapott. Egyébként az MTK 3-6-os mérlege jelenti a rekordot is a gólok számának összegében. Érdekesség, hogy a Mezőkövesd nem is lőtt és nem is kapott ebben az intervallumban gólt.

Az első félidő hosszabbítása

Csak két gólt jegyezhettünk fel az első játékrészek ráadásainak perceiben, mindkettőt a Groupama Arénában. A Paks a Fradinak, a Fradi a Diósgyőrnek talált be. Az első félidőt tekintve, beleértve a hosszabbításokat, összesen 76 gól született, ami 44,44 százalékot jelent.

46.-60. perc

A második játékrészek első etapján 22 gólt láthattunk, ami 12,83 százalékot jelent. Mindössze két csapat, a Paks és a Mezőkövesd nem tudott még ekkortájt betalálni, míg a legtöbb gólt a Fradi jegyzi néggyel. A Videoton ugyan csak egyszer volt eredményes, ám ebben a15 percben még nem kapitulált. Nem úgy, mint a Diósgyőr és a Kisvárda, melyek hármat-hármat. A Fradi és a Diósgyőr hat-hat gólt hozott össze ebben az időszakban, ami a legmagasabb szám. Értelemszerűen a Vidi 1-0-s ciklusa pedig ebben a szakaszban a legcsekélyebb.

61.-75. perc

Ebben az időszakban esett a gólok 17,54 százaléka, szám szerint 30. A Videoton ötöt, a Paks négyet lőtt, viszont a Puskás Akadémia egyszer sem volt eredményes. A DVTK és a Kisvárda egy-egy gólja sem túl produktív. A Budapest Honvéd és a Paks viszont igen is impozáns produkcióval rendelkezik, hiszen egyikük sem kapott gólt. Ugye a Paks négyszer, a Kispest pedig háromszor is betalált. Kisvárdán és Szombathelyen is érdemes lenne elemezni ezt az időszakot, hiszen a két érintett hat-hat gólt is kapott, ami a legkirívóbb adat a teljes elemzés során is. Nincs rajtuk kívül más, aki bármelyik időszakban ennyiszer kapitulált volna.

76.-90. perc

Az előzőhöz képest csak egyetlen góllal hozott kevesebbet ez a szakasz, azaz 29 találatot láthattunk. Nem tudott betalálni a Diósgyőr és a Videoton, ellenben velük a Debrecen hatszor és a Mezőkövesd ötször. Az Újpest hasonlóan az első félidő rendes játékidejének végéhez ezúttal sem kapott gólt. Ezzel szemben a Puskás Akadémia ötöt is.

A második félidő hosszabbítása

A legdrámaibb időszak a maga 14 találatával, ami az összes gól 8,19 százalékát jelenti. A Paks három alkalommal is eredményes volt a hosszabbításban, de kétszer a Videoton, a Mezőkövesd és a Debrecen is mattolta ellenfelét. Nem koncentrált eléggé a Kisvárda és az MTK sem, hiszen mind a két gárda három-három gólt is kapott a ráadás perceiben. Érdekes, hogy a DVTK meccsein ebben a szakaszban még nem esett gól. A második félidők 95 gólt, azaz 19-cel többet hoztak az első felvonásoknál.