Esélyt sem adott a Maccabi Tel-Aviv a Ferencvárosnak, mely hiába játszott hazai pályán jól, 1-1-es döntetlenjét követően 1-0-ra kikapott a Netanyában rendezett visszavágón ás búcsúzott az Európa-ligától. 

Európa-liga első selejtezőkör, második mérkőzés
Maccabi Tel-Aviv – Ferencváros 1-0 (1-0)
Netanya, Municipial Stadion. Vezeti: Hugo Miguel (Ricardo Santos, Bruno Alves Jesus – mind portugál)

Maccabi: Rajkovics – Dasa, Tibi, Jair, SAborit – Perez, Rikan (Yeini 89.), Barsky – Micha, Kjartansson (Schoenfeld 66.), Atar (Atzili 73.)

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics G., Frimpong, Blazics, Heister – Szpirovszki, Gorriaran – Petriak (Böde 74.), Lanzafame (Varga 63.), Bőle – Finnbogason

Gólszerző: Eliran Atar (45+1.)

Sárga lap: Rikan (34.)

A ma látottak alapján teljesen megérdemelten nyert és jutott tovább 2-1-es összesítéssel a Maccabi Tel-Aviv. 

90+3.’ Kimaradt a „meccslabda”. Blazsics kapott nagy labdát balról, ám senki sem zavarta, mégis csúnyán fölé lőtt ballal.

89.’ Rikan le, Yeini be.

78.’ Atzili is eltalálja a bal kapufát, ő a tizenhatoson kívülről próbálkozott. Sajnos a realitás, hogy több góllal is vezethetne a Maccabi. De még semmi sincs veszve így!

77.’ Schoenfeld találja el a kapufát, bár nem így akarta, megúsztuk.

74.’ Böde érkezik a keveset mutató Petriak helyére. Tegyük hozzá, nem tömték labdával társai.

73.’ Atar, az eddigi nyerőember hagyja el a pályát, helyén Atzili folytatja.

Sajnos a Maccabi kontrollálja a találkozót, a Fradit kevesebbet tudott átmenteni a múlt heti produkcióból, ahol megítélésem szerint jóval jobban játszott. A Maccabi nem hagy esélyt a zöld-fehéreknek. 

66.’ Kjartansson le, Schoenfeld be.

65.’ Kjartansson ollózott kapura, de Dibusz bravúrral hárított.

63.’ Lanzafame hagyja el a játékteret, helyén Varga folytatja.

57.’ Bőle cselezett szépen és eredményesen a bal oldalon, labdájával beverekedte magát a büntetőterületen belülre, visszakészítése azonban pontatlan volt Lanzafamének, majd már úgy tűnt, túljátssza a Fradi, mégis Finnbogason elé került a labda, akinek lövését bravúrosan blokkolták az izraeli védők. Ezekben a szituációkban kellene egy picit vérmesebbnek lenni.

56.’ Atar kapott kiváló labdát a jobb szélen, mellyel betört a tizenhatoson belülre, s végül Heister szorításában csúnyán fölé lőtt.

55.’ Ez a két lehetőség megfogta a Fradit. Nyom a Maccabi, s egy jobbról érkező beadást szerencsére csak a kapu mellé tudott pöckölni Micha.

52.‘ Nem tudtunk felszabadítani, így Peretz életerős lövését Dibusz maga elé paskolta, majd Rikan lapos kísérleténél mutatott be Dibusz hatalmas bravúrt. Ezt megúsztuk…

49.’ Nyílik a Fradi, többet kezdeményeznek a zöld-fehérek, melynek rendje-módja szerint veszélyes ellentámadásokat vezet a Maccabi.

Egyelőre a gól ellenére jól, szervezetten védekezik a Ferencváros, de labdabirtoklásának mértéke kevés, s támadójátéka is rendre elhal az izraeli térfélen. Szerencsére a Maccabi sem tud mit kezdeni mezőnyfölényével, bár Atar elképesztően nagy góljával türelemjátéka közelebb beérni látszik.

45+3.’ Jobb oldali szabadrúgást követően Blazsics fejelt fölé.

45+1.’ Lovrencsics pattant le Atarról, aki balról, 25 méterről elképesztően nagy gólt akasztott a bal felsőbe. 1-0.

44.’ Lanzafame tekert veszélyesen kapura balról, 24 méterről kapura, egy métert vétve.

43.’ Bőle szerzett labdát a bal szélen, bevezette a tizenhatoson belülre, majd Finnbogasson lövését blokkolták a védők.

34.’ Rikan kap sárgát a sokadik izraeli belépőt követően. Narancssárgás volt az eset a szándék miatt, hiszen Rikan térd magasságban hagyta a lábát.

32.’ Heister indította a jól kilépő Finnbogasont, aki észlelte, hogy Rajkovics kijjebb helyezkedik, így emelt, de kísérlete kevéssel a kapu mellett szállt el.

27.’ Atar félollózós mozdulattal lövi ki a stadionból a labdát.

25.’ Jóval többet járathatja a Maccabi a labdát, eddig sablonosan, váratlan húzások nélkül. A Fradi első hármasa, Bőle, Finnbogasson és Petriak igyekszik nyomásgyakorlással zavart kelteni, főleg, ha a szélre kikerül a játékszer.

20.’ Veszélyesen szállt középre egy izraeli szabadrúgás jobbról, majd Jair fejese célt vétett.

Az első negyed óra lepergett. A játék képe hasonló az egy héttel ezelőttihez. Két nagyon azonos, szervezett csapat mérkőzik meg egymással. 

10.’ A Fradi sem tétlenkedik, ha a labda a játékosok birtokába kerül. A nyugalmas labdajáratás helyett gyorsan próbálkoznak miné lelőbb Finnbogasonhoz juttatni azt, vagy néhány átadást követően a szélen induló Petriakot és Bőlét.

7.’ Több területtel gazdálkodhat a Maccabi, ennek szellemében próbál kezdeményezően fellépni, de a Fradi védői eddig kiválóan hatástalanították a támadásokat, egyéni vállalkozásokat.

A mérkőzést bő egy órányira rendezik Tel-Avivtól, hiszen a Maccabi stadionja felújítás alatt áll. A hangulat remek, dalolásznak az izraeli szurkolók, de néha egy „Hajrá, Fradi!” is felcsendül.