Egygólos vereséggel kezdte meg nemzetközi kupaszereplését a Budapest Honvéd Szkopjében. A visszavágón jól jöhet az idegenben szerzett egy gól, de összességében jóval több fog kelleni ennél a mieinktől.

Európa-liga, első selejtezőkör, első mérkőzés
Rabotnicki (macedón)-Budapest Honvéd 2-1 (1-1)
Petar Milosevszki Edzőközpont, Szkopje. Vezeti: Kristo Tovher (Neeme Neemlaid, Aron Härsing – mindegyik észt)

Rabotnicki: Bozinovski – Sztevics, Mitrev, Najdovski, Herera – Perev, Sztyepanovics, Bopesu – Sztevanovics (Sadiki 88.) – Sharkoski (F. Petkovski 70.), P. Petkovski (Geoffrey 80.)

Honvéd: Gróf – Batik, Kamber, Dino – Holender (Bamba 86.), Gazdag, Vadócz, Nagy G., Uzoma (Kukoc 72.) – Danilo, Lukács (Májer 67.)

Gólszerzők: Petar Petkovski (34.), Nikolche Sharkoski (60.) ill. Nagy Gergő (45+1.)

Sárga lapok: Bozsinovszki (90+5.), Sztyepanovics (90+5.)

90+5.’ Vége, immár kilenc hazai nemzetközi mérkőzésen nem talált legyőzőre a Rabotnicki.

90.’ Miközben görcsöl az egyik macedón láb, megtudtuk, hogy öt perc ráadás lesz. Átmenetileg emberhátrányban a Rabotnicki.

88.’ Több csere ma már nem lesz. Sztevanovics fejezi be ma a játékot, Sadiki pedig megkezdi.

86.’ Az utolsó Honvéd-csere. Holender helyén Bamba a pályán.

80.’ Egy indításra rosszul futott ki Gróf, a labda átszállt fölötte, de nagy lélekjelenléttel a másik Petkovszki, Filip próbálkozását végül elpaskolta.

79.’ Geoffrey be, Petar Petrovszki, az első gól jegyzője le.

77.’ A csereként nemrég beállt Kukoc tekert középre bal külsővel, átadásába Gazdag csúsztatott bele, de a labda sajnos kevéssel célt vétett.

72.’ Ívószünetet követően Uzomát váltja Kukoc a Honvédnál.

70.’ A második gólt szerző Nikolche helyett egy újabb Petkovski, Filip a pályán. A két Petkovski nem áll rokoni kapcsolatban egyébként.

67.’ Csere itt: Májer Milán érkezett Lukács Dániel helyére.

60.’ Komótosan csordogált a második félidő tulajdonképpen helyzetek és események nélkül. A semmiből viszont ismét vezetést szerzett a Rabotnicki. Egy balról érkező beadásra Nikolche Sharkoski érkezett jó ütemben, Uzomát megelőzve, s ballal kapásból Gróf kapujába helyezett. 2-1.

45+1.’ Azt a mindenit mekkora gól! Ami nem ment közelről, bevált távolról. Nagy Gergő szánta el magát lövésre 30 méterről, s milyen jól tette, hiszen óriási bombát küldött a jobb felsőbe. 1-1.

37.’ Egy szögletet követően Vadócz érkezett jó ütemben, ám fejese Bozinovszki kezében landolt. Ha egy picit tudja helyezni!

34.’ Kiváló labdával iramodhatott meg a Honvéd térfelén, védőit lerázva Petkovski, aki begyalogolt a tizenhatoson belülre, majd Gróf mellett a kapuba helyezett. Sajnos 1-0.

15.’ Az első negyed óra kiegyenlített mezőnyjátékot hozott, a két fél ismerkedett egymással. A hazaiak előtt két távoli lehetőség, míg a mieink előtt egy szögletet követően adódott veszélyes lehetőség.

Fotó: Wikipedia

A „macedón Telki” szolgáltat helyszínt a Rabotnicki és a Honvéd El-küzdelmének. A Petar Milosevszki Edzőközpontot 2013-ban adták át és fedett lelátói 2500 néző befogadására alkalmasak. Itt játssza mérkőzéseit az U21-es, az U19-es és az U17-es macedón utánpótlás-válogatott is. 

Sok néző sajnos nincs, az ezer főt sem éri el a kilátogatottak száma, ám a Budapest Honvéd szurkolói, akik 150-en lehetnek, kiváló hangulatot teremtenek az arénában.