A magyar stadionok kihasználtsága 11 százalékkal nőtt a bajnokság harmadik körére a másodikhoz képest, így 36,66 százalékon zárt. 

A stadionkihasználtság összesítése az NB I-ben

A Kisvárda stadionja a harmadik körben átlagosan 95,53 százalékban telt meg, mellyel abszolút első helyen zárt az újonc. A Várkerti Stadion két alkalommal is kapacitás fölötti nézőszámot hozott, ami rövidesen újabb kutatást von maga után, hiszen ha stadionbővítés történt, az a kihasználtságra kihat. A teljes átlag 75,86%. Ötven százalék felett csak a Mezőkövesd tudott még produkálni (56,72%), de az MTK csak épp egy hangyányit lemaradva a 49,32 százalékos kihasználtsággal harmadik ebben az összesítésben. Az utolsó a Paks (16,82%), melynek stadionja felújításon esett át. Nála eggyel jobb a Videoton (18,45%), mely játszott albérletben és szurkolói is tiltakoztak a névmódosítás ellen.

A stadionkihasználtság alakulása három körönként az NB I-ben

A fenti képen a csapatokra bontott stadionkihasználtság alakulása látható körökre bontva. Ez összességében kiválóan visszatükrözi a nézőszámelemzésben is látható középső felvonásban tapasztalt szurkolói visszaesést és a zárás okozta izgalmak vonzását. Ali van csökkenést produkáló együttes a bajnokság végére. Kiemelkedően nagyot ugrott a Ferencváros, a Diósgyőr, az MTK, a Honvéd, a Mezőkövesd, a Kisvárda és a Puskás Akadémia, de a Debrecen egyenletes növekedése is megsüvegelendő.