Teljesen megérdemelten győzött két góllal a Neftci Baku az Újpest ellen az Európa-liga első selejtezőjének első mérkőzésén hazai pályán. Több kell a visszavágón!

Európa-liga selejtező, első kör, első mérkőzés
Neftci Baku (azeri)-Újpest 3-1 (1-1)
Baku. Vezeti: Dennis Higler (Joost van Zuilen, Johan Balder – hollandok)

Neftci: Agajev – Mirzabekov, Petrov, Abisov, Krivocsjuk – Paracski, Mustivar, Hajijev (Barlics 77.) – Frederico, Dabov, Alaskarov (Makhmudov 42.)

Újpest: Pajovics – Balázs B., Litauszki, Bojovics, Burekovic – Szankovics, Cseke – Pauljevic, Nagy D., Zsótér (Szűcs K. 74.) – Novothny (Tischler 82.)

Gólszerzők: Bagaliy Dabo (24., 72.), Makhmudov (90+2.) ill. Nagy Dániel (9.)
Sárga lapok: Dabo (62.), Makhmudov (66.) ill. Litauszki (78.)

Nagyon kevés volt ez a produkció az Újpesttől, a Neftci Baku megérdemelten győzött. Kapura lövések: 22-4…

90+2.’ Megalázó akció végén Makhmudov beviszi a kegyelemdöfést, 3-1.

90.’ Angelo váltja Nagyot.

82.’ Tischler Patrik váltja Novothny Somát.

78.’ Litauszki kap sárgát.

77.’ Hajijev le, Barlics be hazai oldalon.

74.’ Szűcs Krisztián lép pályára Zsótér Donát helyére.

72.’ Nem hiszem el, ha nem látom. Pajovics a letámadó Hajijevnek passzol, aki Dabonak továbbít, a francia támadó pedig megszerzi második gólját. 2-1.

66.’ Makhmudov sárgult be, amiért csúnyán megrúgta Csekét a földön fekve.

64.’ Makhmudov bravúros mozdulattal ollózott váratlanul kapura, ám szerencsére Pajovics résen volt és szögletre paskolta a labdát. Zseniális megoldás az azeritől.

62.‘ Dabo kapta a meccs első sárgáját.

54.’ Burekovics viharzott el a bal szélen mindenkit kicselezve, majd beadását követően összebohóckodott egy hazaadást az azeri védelem. Sajnos a nagy lehetőség a közvetett szabadrúgást követően elhalt a kapusban. A kontrából Junior pedig majdnem megszerezte a Neftci vezető gólját. Tegyük hozzá, az utóbbi percekben nagyon nyomott a hazai gárda.

Vége az első félidőnek. Megköszönhetjük ellenfelünknek, hogy helyzeteit elpuskázta, így 1-1-es döntetlennel vonulhatunk a pihenőre. 

45+2.’ Nagy Dániel iramodott meg egy labdaszerzést követően, s kicselezett szinte mindenkit, aki útját állta. Lövés helyett Zsótérnak készített le, aki eltalálta a rövidet jól záró Agajevet.

45.’ Két perc a hosszabbítás.

44.’ Nagyon veszélyesen vezet kontrákat a Neftci a jobb szélen, pár passzból szinte egyből a támadóharmadban vannak, ahol eddig szerencsére egyetlen kivétellel rossz döntést hoztak. Csak úgy, mint most a mély beadásnál, ami Pajovics kezében kötött ki.

42.’ Rendezte sorait az Újpest és hosszú percekig egészen jól tartotta a labdát egy átadási hibáig. Közben egy kényszerű csere a hazaiaknál. Alaskarov helyét Makhmudov veszi át.

32.’ Ránk nézve kezd hízelgő lenni az eredmény. Egy elvétett labdát követően Burekovics kapott bőrt, de a közeli lövés végül oldalt elhagyta a játékteret.

28.’ Megzavarodott az újpesti védelem. Egy eladott labdát a hazaiak levezettek a szélre, középen üresen érkezett Hajijev, aki hat méterről középről az üres kapu fölé lőtt. Ezt megúsztuk!

24.’ Pajovics hárított egy kísérletet, de a róla kijövő labdára Dabo csapott le, s az újpesti kapuba továbbította azt. 1-1.

9.’ Zsótér Donát adott középre balról, labdájára Nagy Dániel három védő gyűrűjében lecsapott és kapásból a kapuba helyezett. 0-1.