Magabiztos, kifejezetten jó produkcióval rukkolt elő a Honvéd, így teljesen megérdemelten jutott tovább. Ez szép volt!

Európa-liga, első selejtezőkör, második mérkőzés
Budapest Honvéd-Rabotnicki Szkopje (macedón) 4-0 (2-0)
Bozsik-stadion, zártkapu. Vezeti: Marius Avram (Cristian Orbulet, Vladimir Urzică – mind románok)

Honvéd: Gróf – Batik, Kamber, Skvorc – Heffler, Vadócz, Uzoma (Kukoc 68.) – Gazdag, Nagy G. (Kovács N. 85.) – Danilo, Holender (Lukács 83.)

Rabotnicki: Bozsinovszki – Sztevics (Geoffrey 70., Najdovszki, Mitrev, Herera – Peev, Sztyepanovics, Bopesu – Sharkoszki, Sztevanovics, P. Petkovszki (F. Petkovszki 70.)

Gólszerzők: Holender Filip (6., 16.), Danilo (63. – büntetőből, 84.)
Sárga lapok: Uzoma (20.), Batik (51.), Holender (78.) ill. Mitrev (23.), Sztyepanovics (61.)
Kiállítva: Herrera (63., Rabotnicki – ígéretes akcióban szabálytalankodott)

Vége, megérdemelten jutott tovább a Honvéd 5-2-es összesítéssel. Az egyik kulcsnak a feljebb tolt védekezést, a nyomásgyakorlást és az ebből fakadó sikeres labdaszerzéseket gondoljuk. A Honvéd a Gabala (azeri)-Niedercorn (luxemburgi) (0-2) továbbjutójával találkozik. 

90+3.’ Nincs meg a Danilo-tripla, de nem baj, egy nagy bravúrt Bozsinovszki is bemutathat.

88.’ Danilo ismét jó ütemben lép ki és ismét nagy labdát kap, ám a kifutó kapus fölött és sajnos a kapu fölött is átemelt.

85.’ Nagy Gergőt váltja Kovács Nikolasz.

84.’ Danilo cselezett ki vendég játékost, majd bekígyózva a tizenhatoson belülre, kicsit kisodródva lőtte ki a hosszút, 4-0.

83.’ A két gólt jegyző Holender hagyja el a játékteret, hogy helyén Lukács Dániel folytathassa.

78.’ Holender nevével már a sárga lapot kapottak között is találkozhatunk.

72.’ Kavarodás a kispesti kapu előtt. Kamber és Kukoc akadályozza meg Sztevicset és Geoffrey-t a gólszerzésben apró nehézségek árán.

70.’ Csere ott: A két Petkovszki váltja egymást. Petar és Filip. Előttük pedig Geoffrey érkezett Sharkoszki helyére.

68.’ Csere itt: Kukoc érkezik a sárgás Uzoma helyére.

63.’ Vadócz szerzett labdát a támadóharmadban, amit Danilo felé továbbított, akit Herrera hátulról csúnyán felrúgott a tizenhatoson belül, így a kiállítás sorsára jutott. A sértett a jogosan megítélt büntetőt értékesítette, eldőlt, 3-0.

61.’ Sztyepanovics is besárgult.

51.’ Batik kap sárgát Petkovszki felborításáért.

Nagy fölényben, akaratát érvényesítve játszik a Honvéd, s Holender lelkesedésének és higgadtságának is köszönhetően teljesen megérdemelten vezet még ilyen arányban is. Nagyon jó látni, hogy a múlt heti meccs csak kisiklás volt, és a játék képe teljesen megváltozott.  

43.’ Kamber mentett óriást. Lesgyanús labdát kapott Sztevanovics, de az utolsó pillanatban Kamber becsúszva elkotorta előle a labdát a tizenhatos magasságában, így megúsztunk egy ziccert.

29.’ Ritka esemény. Megsérült a román játékvezető, így a tartalékjátékvezetőnek,Iulian Călin fújja tovább a sípot.

23.’ Mitrev is besárgult.

20.’ Uzoma kapott sárgát.

16.’ Ez igen, Holender Filip ismét betalált! Gazdag külsővel óriási labdát adott Holendernek, aki kevés igazítást követően a hosszúba helyezett, 2-0.

6.’ Vezet a Honvéd! Holender Filip ismét lecsapott az egyik bizonytalan macedónra, megszerezve tőle a labdát, amivel begyalogolt a tizenhatoson belülre és értékesítve ziccerét előnyhöz juttatta csapatát. 1-0, továbbjutásra áll a Honvéd.

1.’ Holender használta ki, hogy Najdovszki bizonytalan volt, lecsapott a labdára, majd a tizenhatoson belülről fölé emelt.

Az odavágón 2-1-es vereséget szenvedett a Budapest Honvéd, így nem maradt más, a győzelembe kell menekülnie a kispestieknek.